Wijn achter slot en grendel

Sibav, Goriska Brda Rebula

Rebula is identiek aan Ribolla Gialla in Italië, een wat neutralige, maar ook mooie witte wijn met specifieke eigenschappen; kan heel goed bij vis, en diverse voorgerechten dankzij zijn voortreffelijke zuren en mineralen. Het huis Sibav maakt een prima en heel typische Rebula, met dat prettige, frisse karakter.

Jaar: 2013
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 10,45 €

Sibav, Goriska Brda Pinot Grigio (Sivi Pinot)

Sibav maakt deze mooi frisse Pinot Gris, krachtig, body, iets kruidigs, intense afdronk. Dankzij een paar jaar liggen is hij nu prachtig op dronk: vrij stevig, veel rijp fruit met een wat mineralige afdronk.

Jaar: 2011
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 10,85 €

Sibav, Goriska Brda Sauvignon Blanc

Mooie Sauvignon Blanc, vrij krachtig van struktuur, ietwat mineralig, met fraai aroma.

Jaar: 2013
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 11,25 €

Molettieri, Greco di Tufo DOCG

Irpinia is het binnenland van de regio Campanie, ten oosten van Napels. Het is vooral bekend door de hoge kwaliteit van de wijnen, rood en wit. Van de vrij zeldzame druif Greco maakt men hier de wijn Greco di Tufo DOCG die in Italie hoog staat aangeschreven. Greco levert opvallend stevige smaken, wat tannines, flinke zuren en kan ook ouderen. Een intrigerende wijn, niet geschikt voor beginners maar heel boeiend voor wie nieuwe wijnen en smaken wil ontdekken. Molettieri is een van de beste producenten van dit gebied.

Jaar: 2013
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 12,95 €

Antico Castello, Irpinia Fiano IGT

De druivensoort Fiano is in Nederland niet zo bekend maar in Napels weet men dat Fiano heel veelzijdige en bijzondere wijnen kan geven. Fiano kan ook goed rijpen en biedt dan verfijnde, bloemige geuren, een rijk palet aan smaken met wat tropisch fruit en een licht olie-achtige afdronk. Antico Castello is een leuk voorbeeld van twee jonge mensen die nu eens niet naar de stad willen trekken maar in hun eigen streek iets opbouwen.

Jaar: 2014
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 13,50 €

Alois, Terre del Volturno IGT Pallagrello Bianco Caiati

De wijnen van Campanie zijn in Nederland vrij onbekend en die van de provincie Caserta dus ook. Jammer, want wijnen zoals deze zeldzame ‘Pallagrello Bianco’ zijn interessant voor wie op zoek is naar andere stijlen en smaken. Het is een wijn met heel licht boeket, en een wat boterachtige, mineralige stijl met vrij volle struktuur. Een prima begeleider van vrij stevige gerechten. Heel apart.

Jaar: 2015
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 13,95 €

Sibav, Goriska Brda Aurora belo

Dit is een heel rijke, intense wijn, van diverse druiven, waaronder Sauvignon Blanc en Rebula. De wijn heeft waat gerijpt en daardoor is hij mooi op dronk. Vrij krachtig, veel frisheid, fraai aroma.

Jaar: 2011
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 14,95 €

Marjan Simcic, Goriska Brda Sauvignon Blanc Selekcija

Dit is een absolute topper! Simcic – gevestigd in Sloveens Collio – staat bekend als een producent van grote kwaliteit. En deze Sauvignon – houtgerijpt – heeft een zeer intense en rijke struktuur. Hinten van lichte kruiden, abrikoos, erg mooi. Zelfs voor € 20,95 goede prijs-kwaliteit! BEPERKT LEVERBAAR

Jaar: 2009
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 20,95 €

Picech, Collio bianco DOC ‘Bianco Jelka’

Dit is een ontdekking: een vrij krachtige witte wijn, houtgerijpt, van 3 druivensoorten (Malvasia, Ribolla Gialla, Friulano) en vrij stevig, met mooi fruit en intensiteit. De wijn komt van het bedrijf van Roberto Picech in Italiaans Collio, een topgebied voor witte wijn in Italië. De kalkhoudende bodems in combinatie met een gevarieerd klimaat levert gunstige voorwaarden voor deze wijn: hij biedt flink´body´ en een rijke smaak met daarin wat aspecten van tropisch fruit, boter, mineralen en een lange afdronk.

Jaar: 2011
Aantal flessen: 6
Inhoud: 0,75
Prijs: 21,50 €