MIJN MISSIE: MIJN WIJN
Goede wijn is het resultaat van een combinatie van verschillende factoren of karakters (net als een goed huwelijk) en het is mijn missie om te laten zien dat echt goede wijn ook mogelijk is van blends van verschillende druiven ook in andere gebieden, die soms als minder belangrijk bekend staan. De rode wijn is uit Piemonte, de andere uit Slovenie en andere wijnen zullen volgen. Dit projekt kan ook betekenis krijgen voor andere wijngebieden: VOLG DIT PROJEKT!
Ik zoek naar combinaties van:
struktuur en elegantie
mooie aroma’s maar ook ‘body’
frisheid vs rijpheid
zuren en rijp fruit
DE WIJNEN:
     Paul Balke, Piemonte DOC rosso 2017   
24,95
      meer info: zie hieronder

     Paul Balke, Goriska Brda belo 2015        14,50
     meer info: zie hieronder
Voor leveringen en voorwaarden, zie: https://paulbalke.nl/voorwaarden/

Paul Balke, Piemonte DOC rosso 2017    24,95

Naam:                            Piemonte DOC rosso
Productiegebied:         wijngaarden in Langhe en Monferrato (in de provincies Cuneo en Asti)
Eerste jaargang:           2013
Huidige jaargang:        2017
Type landbouw:           conventioneel 
Type van aanplant:     Guyot
Druivensoorten:          typische, inheemse Piemontese druivensoorten (50% Nebbiolo uit
                                        Barbaresco, 30% Freisa van een historische wijngaard uit Barbaresco,
                                       25% Barbera uit het gebied van Asti, 5% Croatina uit Monferrato)
Vinificatie:                   alle druiven separaat gegist waarna de wijnen zijn geblend en gerijpt
Alcohol volume:         14%
Rijping:                         ca 9 maanden op gebruikte eikenhouten vaten.
Drinkbaar:                   tussen 2020 en 2032
Formaat fles:               0,75 l
Producent:                   Socré, Barbaresco, Piemonte

Paul Balke, Goriska Brda belo 2015        14,50

Naam:                           Goriška Brda belo
Productiegebied:        wijngaarden in Sloveens Collio, vlakbij de Italiaanse grens
Huidige jaargang:       2015
Type landbouw:          conventioneel
Type van aanplant:    Guyot
Druivensoorten:         Sauvignonasse 50%, Rebula 30%, Pinot Blanc 15%, Pinot Gris 5%
Vinificatie:                   alle druiven separaat met een aantal dagen koude weking van de
                                       schillen. Gisting van ongeveer 14 dagen.
Alcohol volume:         12,5%
Rijping:                         1,5 jaar op cementen vaten, 5 maanden op fles
Drinkbaar:                   tussen 2019 en 2025
Formaat fles:               0,75 l
Producent:                   Kmetija Danijela
Šibav, Neblo, Brda, Slovenia