Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe, interessante wijnen. Soms ga ik er gewoon op uit, soms neem ik zitting in een wijnjury, en soms ga ik zelfs speciaal op zoek voor relaties om iets moois te ontdekken.

Alle wijnen worden door mij geproefd en gekeurd, samen met een proefpanel van experts en liefhebbers.
Het wijnwonder gebeurt niet in de kelder maar in de natuurIk heb een voorkeur voor ambachtelijk gemaakte wijnen: dat zijn wijnen waarbij de producent de natuur voorop stelt. Wie uitgaat van de mogelijkheden die de natuur biedt en ernaar streeft dat zo zuiver mogelijk in de fles te laten komen, dient meer werk te verrichten in de wijngaard en meer geduld te bewaren bij de rijping en de verkoop. Ambachtelijke wijnen betekenen voor de producent fysiek en financieel een grote inzet, waarvan hij het rendement pas jaren later terugziet, wanneer de wijn wordt verkocht. Ambachtelijke wijnen zijn daarom altijd wat hoger geprijsd.

U proeft het resultaat, want door de strenge selectie van druiven en de lage opbrengst weten deze producenten de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken. Het betreft vrijwel altijd kleine familiebedrijven: doordat zij hun eigen grond bewerken (vaak al generaties lang) maken zij er ook het beste van!

De biologische wijnbouw is in opkomst en ik ben er een voorstander van. Echter, niet alles wat als biologisch wordt gepresenteerd is goed! Er zijn situaties waarin biologische producten dienen te worden gewantrouwd. Op de lange duur zal de biologische landbouw niet alleen een meer ethisch verantwoord product leveren, maar ook meer smaakvol! Daarvan zijn alle experts overtuigd. Biologisch of niet: het blijft belangrijk dat men zorgvuldig werkt. Pas dan is er sprake van een goede symbiose tussen natuur en producent. En het blijkt dat het ook voortreffelijke wijnen kan opleveren!

Een aantal van mijn producenten werkt niet 100% biologisch, maar wel 90 of 95%. Daarom wordt het soms ook niet op de fles vermeld (soms ook omdat in het land van herkomst biologische wijn nog niet als aantrekkelijk beschouwd worden). Maar het betreft echt authentieke producten die in hun soort en hun omgeving het beste bieden van wat er geproduceerd wordt.

Soms kan het zijn dat een jaargang uit voorraad is, hiervoor vragen wij uw begrip!

Het wonder gebeurt in de natuur, niet in de kelder!

Interessante wijnen..